Yaşam

BU HAFTA İBB ŞEHİR TİYATROLARINDA!

Bu hafta, Murat Mahmutyazıcıoğlu’ndan Miodrag Bulatovic’e, Savaş Dinçel’den Cem Düzova’ya çağdaş yazarların eserlerinin yer aldığı zengin bir repertuvar tiyatro severleri bekliyor.

Bu hafta; Godot Geldi, Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Uçurtmanın Kuyruğu, Geçit, Çın Sabahta, Hayat Gülümser Diyor, Sivrisinekler (Yeni Oyun), Etiketli Tabut, Benim Küçük Yıldızım, Herkes Bir Olacak Sihirbaz, Rüya, Fındıkkıran, Bir Gece Masalı, Bekçi ve Postacı adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Maç biletlerini gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/ ve Biletinial.com adresinden temin edebilirsiniz.

Bu Haftanın Programı (15-19 Kasım 2023)

GODOT GELDİ

“Godot Geldi” Karadağlı yazar Miodrag Bulatoviç’in İrlandalı yazar Samuel Beckett’in “Godot’yu Beklerken” adlı eserinden sonra ve ona bir “referans” olarak yazdığı bir oyundur…

“Olay” bir bataklıkta gerçekleşir. Becket’in oyununda; Godot bekleniyor… Bulatoviç’in oyununda Godot bir fırıncı olarak karşımıza çıkıyor… Beckett eserindeki kavramlara dayalı evrensel bir resital sunarken, Bulatoviç aynı tematik yapıyı kullanmasına rağmen karakterlerin yapısını değiştiriyor ve en azından kısmen mekanın yapısı. Daha çok “semboller”e odaklanılmıştır…

Hem Beckett hem de Bulatovic’te bekleyenler için önemli olan, kimin beklediği değil, beklemenin kendisidir… Bu durumda; Kimliği tam olarak bilinmeyen bir “geliş”in, açıkça tanımlanmış bir “gidiş”e dönüşmesinin öyküsüdür “Godot Geldi” diyebiliriz…

Miodrag Bulatoviç’in yazdığı, Sevgi Soysal’ın çevirdiği ve Ragıp Yavuz’un yönettiği oyunda Ali Mert Yavuzcan, Can Başak, Can Ertuğrul, Derya Çetinel, Meriç Benlioğlu, Murat Coşkuner yer alıyor.

Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterime girecek.

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN TUHAF HİKAYESİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde memleketi Girit’ten sürgün edilen bir ailenin, İstanbul’dan Çanakkale’ye ve son olarak Ayvalık’a uzanan maceralı yolculuğu.

Rüstem’in, Cemal’in ve hayatlarındaki diğer insanların bazen komik, bazen hüzünlü ama bir o kadar da sıcak hikayeleri. Oyunun başrollerinde Esen Koçer ve Levent Üzümcü yer alıyor. Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

SİZ İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİNİZ

Bir ailenin üç hanımı; Anneanne, kız ve torun… Üçünün de ortak kaderi aynı yerde, konuşulanlardan çok, akıllarından sessizce geçen cümlelerde gizli…

Erkekler yalnız ve yarım kalan hayatlarında birbirlerine tutunup, birbirlerine giderek daha çok benzedikçe geçmiş, şimdi ve gelecek iç içe geçer. Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin Ayfer, Başak ve Melis’in hikâyesini İstanbul fonunda anlatıyor. Hanımın değişmeyen hikayesi…

“Seni kollarıma aldım… birlikte yürüdük, çelik tellere, çimentoya, yeni yükselen yüksek binalara baktım… Yerdeki asfalta baktım… Yolun yarısında yorgun düşenlerin sigara dumanı, ter kokusu her yerdeydi, Allah kahretsin, ‘Boğaz havasını bozdunuz’ diye bağırdım. Gel kızım, eve gidiyoruz, sen İstanbul’dan daha güzelsin.’O gün hayatımın en güzel günüydü, meğerse…’

Anlatım geleneğini tiyatronun çağdaş araçlarıyla birleştiren oyun, senaryosunu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı “üç anlatıcı”lı bir kurguyla ilerliyor. Mekan bütünlüğüne hikayenin parçalılığı da eklenince farklı bir kurgu ortaya çıkıyor.

Bu kurgu geçmişe, geleceğe ve şimdiye sıkışıp kalmış üç hikayeyi birleştiriyor. Zamanla üç hikaye birleşip ‘kadın’ın hikayesine dönüşüyor…

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor. Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

Uçurtmanın Kuyruğu

Çocukluğu babası tarafından otoriteyle süslenen, katı bir disiplinle yetiştirilen, bu disiplin ve otoriteyi takıntı haline getiren bir adam, hayatına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazıp bitirdiği anda kapı çalınır.

Karşısında ise ilk kez gördüğü ve tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam, hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeyin kontrolüne sahiptir. Zaman geçtikçe konuşma ilginçleşiyor. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlıyor. Senaryosunu Savaş Dinçel’in yazdığı, yönetmenliğini Barış Dinçel’in üstlendiği oyunun başrollerinde Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu yer alıyor.

Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

GEÇİT

Yolculukları sırasında bir ağa ve bir maraba dağın zirvesinde mola verir ve saklandıkları yerden kontrol noktasını izlerler. İki insan arasındaki ilişki aslında insanlığın varoluşundan bu yana mücadele ettiği sahiplenme ve zalim-mazlum hikâyesinin özeti gibidir.

Senaryosunu Cem Düzova’nın yazdığı, yönetmenliğini Nihat Alpteki’nin üstlendiği oyunda Gürol Güngör, Hasip Tuz, Emre Narcı, Müslüm Tamer rol alıyor.

Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

SABAH ÇİN

Varlıklı bir ailede büyüyen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçmak ve kendi özgür hayatını kurmak için mütevazı bir apartman dairesine taşınır. İdeolojilerine sıkı sıkıya bağlı olan ve boşlukta mücadele eden Güneşi’nin hayatına yan eve taşınan Feriha girer.

Hayatı boyunca hayalini kurduğu ‘çatısı sızdıran eve’ nihayet taşınmayı başaran Feriha’nın umudu ve mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına pek çok yenilik getirecek. Senaryosunu Nezihe Meriç’in yazdığı, yönetmenliğini Hülya Karakaş’ın üstlendiği oyunun başrollerinde Ayşe Günyüz Demirci ve Hülya Karakaş yer alıyor.

Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde sahnelenecek.

HAYAT DİYOR, BEN GÜLÜYORUM

Yıllardır sıra dışı kadın karakterlere hayat veren oyuncu, alışveriş merkezi yapmak için yıkılacak sahneye veda ediyor. Farklı sınıflardan kadınların anlatılmaya değer sıcak ve tanıdık hayat hikayeleri ilk kez anlatılıyor.

Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda Sema Keçik ve Serkan Bacak başrollerde.

Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Gazhane Müzesi’nde sahnelenecek Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

Sivrisinekler (Yeni Oyun)

Alice, Higgs Bozonunun varlığını kanıtlamak için Cenevre’de “Büyük Hadron Çarpıştırıcısı” projesi üzerinde çalışan bir bilim insanıdır. Kendisi gibi bilim insanı olan kocasının, çocukları Luke küçükken ortadan kaybolması hayatlarında bir kara delik olmuştu.

Senaryosunu Lucy Kirkwood’un yazdığı, yönetmenliğini Ali Gökmen Altuğ’un üstlendiği oyunda Ayşin Atav, Yeliz Gerçek, Senan Kara, Özgür Dereli, Ahhan Şener, Pınar Demiral, Volkan Öztürk, Ümran İnceoğlu, Pınar Pamuk yer alıyor.

Oyun, 15-18 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydanı Sahnesi’nde sahnelenecek.

ETİKET TABUTU

Adına tarihin dipnotlarında rastlayabileceğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, teorisyeni, aktivisti, sosyal ve politik hayatın her alanında öncü Fatma Nudiye Yalçı’nın hikayesi. Çalışmalarına 1920’li yıllarda Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet eşlik ediyor.

Bilgesu Erenus’un yazdığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabil, Nazan Yatgın Palabıyık, Selin Türkmen, Şenay Bağ, Mana Alkoy rol alıyor.

Oyun, 18 Kasım 2023’te Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Çocuk oyunları

BENİM KÜÇÜK YILDIZIM (3+ Yaş)

Bir gün gökten bir yıldız düşer… Küçük kız onun peşinden koşar… Belki de gözündeki yıldıza ulaşamaz; Ama karşısına yıldız müzisyen bir karga, tavuklar için yıldız gibi parlayan bir mısır parçası, her nefeste yıldız gibi parlayan bir ateş böceği çıkıyor… Hepsiyle dost oluyor…

Sonunda asıl yıldızın kendi içinde olduğunu anlar; sevgi, kardeşlik ve dostluk.

Cengiz Özek’in yazıp yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Yunus Erman Çağlar, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Tevfik Şahin yer alıyor.

Oyun, 19 Kasım 2023’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

HERKES BÜYÜCÜ OLACAK (3+ Yaş)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri bir “usta” olmanın ve sihirli şapkasına kavuşmanın hayalini kurarlar. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarışma düzenler.

İllüzyon gösterileri ile ilerleyen oyunda hedefe birlikte ilerlemenin önemi anlatılıyor.

Kubilay Tuncer’in yazıp yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor.

Oyun, 19 Kasım 2023’te Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek.

RÜYA(5+ Yaş)

Hayvanat bahçesini ziyaret eden Özgür, rüyalarında doğal yaşam alanlarından alınıp kafeslere kapatılan hayvan dostlarını görüyor. Artık harekete geçme zamanı gelmiştir ve Özgür onları kurtarmaya kararlıdır.

Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı, Özge Midilli’nin yönettiği oyunda Alp Tuğhan Taş, Esen Koçer, Pınar Aygün, Direnç Dedeoğlu, Gülce Çakır, Mehtap Gündoğdu Akbulut, Nilay Bağ, Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor.

Oyun, 19 Kasım 2023’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

Fındıkkıran (7+)

Minik Clara, yılbaşı hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran oyuncağıyla arasında özel bir bağ kurar. Yüzeyin ardındaki güzelliklerin ortaya çıkacağı o gece, başka dünyalarda, hayal ile gerçek arasında büyük bir macera başlar.

1800’lü yıllardan günümüze farklı versiyonlarıyla opera ve sinemada büyük ilgi gören bu halk masalı, şimdi Şehir Tiyatrosu’nda tüm görkemiyle sahneleniyor. ETA Hoffmann’ın öyküsünden Dilşad Çelebi tarafından uyarlanan ve yönetmenliğini Lerzan Pamir’in üstlendiği oyunda Asrın Gurur Kuyucak, Ayşecan Tatari, Cihan Kurtaran, Çağrı Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan yer alıyor. . Başrollerde Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Nur Sarıyar, Ümit Bülent Dinçer, Yılmaz Aydın yer alıyor.

Oyun, 19 Kasım 2023’te Ümraniye Sahnesi’nde sahnelenecek.

BİR GECE MASALI (5+ Yaş)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, dostluk kavramını temel alıyor. Oyun, ailesinin istediği genç adamla değil, kendi istediği kişiyle arkadaşlık kurmak isteyen Sevimli Kız’ın, Güzel Oğlan, Güçlü Oğlan ve Selvi ile ormanda geçirdiği bir gecede yaşananların hikâyesini anlatıyor. Kız. William Shakespeare’in yazdığı ve Musa Arslanali’nin yönettiği oyunun başrollerinde Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Güzin Alkan, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan yer alıyor.

Oyun, 19 Kasım 2023’te Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenecek.

BEKÇİ VE POSTACI (3+ Yaş)

Postacı Piero ve Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde, bir bekçi ile bir postacı ev arkadaşıdır. Biri gece, diğeri gündüz çalıştığı için birbirlerini hiç görmüyorlar.

Soğuk bir kış gününde ikisi de hastalanınca aynı anda evi paylaşmak zorunda kalırlar. Lodovica Cima ve Gabriele Clima’nın yazdığı, Ceylan Özçapkın’ın çevirdiği, Derya Yıldırım’ın dramatize edip yönettiği oyunda Melisa Demirhan, Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

Oyun, 19 Kasım 2023 tarihinde Müze Gazhane Prof.

akdagmadenihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler