Haber

Bakan Kurum: Kentsel dönüşüm, çocuklarımızın geleceği için milletimizin canıdır

ensonhaber.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi temasta bulundu ve “Sivas Merkez Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi, Kale Projesi Temel Atma ve 746 Konutluk Anahtar Teslim Töreni”Katılmak için Sivas’a geldi.

Bakan Kurum, Sivas Valiliği ve Belediyesi’ni ziyaretinin ardından tören alanında vatandaşlara seslendi.

“Bu söz, 55 günde 70 bin konutun inşaatına başlayan güçlü Türkiye’nin sözüdür”

Bakan Kurum, Türkiye’nin son dönemde doğal afetlerle sınava girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Emin olun; dünyanın neresine giderseniz gidin bu kadar kısa sürede müdahale eden ve afetin yaralarını sarmak için canla başla çalışan bir ülke yok. Felaketin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dedik. tüm illerimizde depremzedelerin yanında olan, kardeşini açıkta bırakmayan, ilk temellerini afetten sadece 20 gün sonra atan, yılda yapılacak 319 bin konutun temellerini atacağımızı, toplam 650 bin inanç evi yaptı yapacak ülke bulamazsın o ülkenin adı türkiye 55 günde 70 bin konutun üretimine başlayan güçlü Türkiye’nin sözü bu Büyük Türkiye’nin sözü! 20 yılda Türkiye’de 5 milyon yeni konut yapan, 20 yılda bu ülkeyi şehircilikte yeni bir çağa taşıyan Önderliğimizin, Genel Önderimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüdür.”

“Davanın iki büyük insanı devlet adamını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

Bakan Kurum, Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 14’üncü yılında memleketi Sivas’ta anarak şunları söyledi:

“Zor günlerin adamı, dava adamı, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’tır. 25 Mart ölüm yıl dönümüydü. Sivaslı kardeşlerimiz, merhumun vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hatıralarını hep yad etti. Ona yakışır bir şekilde Sivas’a teslim ettiler. Yine bugün 4 Nisan. Milliyetçi Hareket’in mimarı ve MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’in ölüm yıl dönümü. Sivas’ta iki büyük dava insanı devlet adamını huzurlarınızda rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.”

“Kentsel dönüşüm, çocuklarımızın geleceği için milletimizin canıdır dedik, malıdır dedik, söylemeye de devam edeceğiz”

Muhalefetin bugüne kadar hiçbir sözünü tutmadığının altını çizen Kurum, şöyle devam etti:

“Milletimizin hizmetine koşuyor, eserler üretiyoruz. Bu işlerin mimarı Cumhurbaşkanımız, mazlumların cumhurbaşkanı, genel önderimiz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, demokrasimizin gördüğü en büyük siyaset ve devlet dehasıdır. Başkanımız, başkanımız çalışıyor, uğraşıyor ve bu çabanın sonucunda işini bitiriyor ve eserleri birer birer hayata geçiriyor. Kanat ise asla sözünü tutmuyor. Milletimizin ve şehirlerimizin geleceği için değil, tanıtım, reklam ve kendi refahları için yatırım yapıyorlar. Bunu kendi gelecek korkuları için yapıyorlar. Millete sesleniyorlar, yeşil alan diyorlar, her belediyede yeşil alan diyorlar, emin olun bir metrekare yeşil alan kazanmasınlar. Kentsel dönüşüm sözünü millete verdiler ve kentsel dönüşüm noktasında hiçbir proje üretmediler. Millete tek bir dönüşüm sözü söyleyip çivi çakmasınlar, milletimizin istikbali ile oynasınlar, çocuklarımızın, gençlerimizin istikbali ile oynamaya devam etsinler. Evlatlarımızın geleceği için kentsel dönüşüm milletimizin canıdır dedik, malıdır dedik, söylemeye de devam edeceğiz. Birileri yeşil alan üretmese de biz şehirlerimizi millet bahçeleriyle donatmaya devam edeceğiz. Yeşil alanlarımızı restore etmeye devam edeceğiz. Buradaki millet bahçelerine kazandıracağımız ve yine gençlerimizin beğenisine sunacağımız bu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

“Yatırım değeri 1 milyar 800 milyon TL olan 30 dev eserimizi Sivaslı kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz”

Bakan Murat Kurum, bugün Sivas için coşkulu, heyecanlı ve keyifli olduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni projeler ve yeni yatırımlarla şehrimize geldik. Sivas’a her geldiğimizde yeni bir haber, yeni bir proje. İşte değerli ekibimiz. Kıymetli meslektaşlarımızla, valimizle, belediye başkanımızla, milletvekillerimizle, il başkanımızla, teşkilatımızla, Cumhur ittifakımızla her zaman birlikte karar verir ve uygularız. Yine bugün 1 milyar 800 milyon TL yatırım değerine sahip 30 dev eserimizi Sivaslı kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. 218 milyon liralık yatırımla kurduğumuz millet bahçemizin ilk fidanlarını yeniden Sivas’a kazandırıyoruz.”

“Sivas’ta yatırım değeri 1 milyar 601 milyon TL olan 746 sosyal konutumuzun anahtarlarını teslim ediyoruz”

“Ve yine Sivas’ta 1 milyar 591 milyon liralık yatırım bedeli ile merkez burada, Yenimahalle’deki TOKİ’mizde. Gitmediğimiz mahallemiz, mahallemiz yok. TOKİ’mizle de 746 sosyal konutumuzun anahtarlarını teslim ediyoruz. İçme suyundan yol yapımına, sosyal donatı alanlarından güneş enerjisi santrali üretimine, kamu binalarından konutlarımıza kadar 28 adet işyerimizi açıyor, Sivaslı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Temelini attığımız ve açılışını yaptığımız tüm projelerimiz Sivas’ımıza ve Sivaslı kardeşlerimize hayırlı olsun.”

“Cumhuriyet tarihinin en büyük konut inşaatı olan 2 bin 700 konut, 13 bin 500 konut ve arsamızın hak sahiplerini belirliyor, 2,3 milyon metrekare büyüklüğünde 8 millet bahçesi oluşturuyoruz”

Bakan Kurum, Sivas’ta yürütülen diğer projelerden de söz ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sivas’ta İller Bankası ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 9 projeyi 429 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriyoruz. 500 konut, cami, ticaret merkezi, devlet dairesi ve sosyal tesislerimizin inşaatına devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut inşaatı olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projemiz kapsamında bir yandan 2 bin 700 konutumuzun, 13 bin 500 konutumuzun hak sahiplerini belirliyoruz. ve bu konutların yeniden yapılacağı yerler. Öte yandan Sivas’ımızın yeşilliğine yeşil katacak görselleri olan 2.3 milyon metrekarelik 8 adet millet bahçesini kazandırıyoruz. Eski stadın içinde bulunan Millet Bahçesini hizmetinize açtık. Kadıburhanettin, Şarkışla ve Zara Kızılırmak Millet Bahçelerini yeniden tamamlayarak hizmetinize sunduk. İlk fidanları toprakla buluşturduğumuz Eğriçimen ve merkez millet bahçelerimizin üretimine devam ediyoruz. İnşallah bu yıl onları da hizmetinize sunacağız. Yine Seyfebeli ve Yüceyurt’ta bulunan millet bahçelerimizi en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

“Milletimizin bahçesine diktiğimiz her fidan, birlik ve beraberliğimizin bir temsili ve şahidi olacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşümüzün temeli olacaktır.”

Yapılan millet bahçelerinin kent için yeni nefes alma alanları olacağını, burada çok sayıda gencin eğleneceğini, vakit geçireceğini, etkinliklere katılacağını ve spor yapacağını kaydeden Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“İnşallah Sivas Spor gibi Türk sporumuz ve futbolumuz içinde değerli bir kadroya sahip olan bu şehrin insanlarına da böyle bir milli bahçe yakışır. Bu tür millet bahçeleri gençlere çok yakışıyor. Elbette burada yetişecek gençlerimiz Sivas Spor’umuzun başarısı için ter dökecek, markasına bir marka daha katacak. Avrupa’daki tarihi başarılarını çok daha üst seviyelere taşımaya ve ülkemizin gururu olmaya devam edecektir. Milletimizin bahçesine diktiğimiz her fidan birlik ve beraberliğimizin temsilcisi ve şahidi olacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşümüzün desteği olacaktır. Çevresiyle yeşillenen Türkiye’nin aydınlık teminatı olacaktır. Bu projeler Sivas’ımıza hayırlı olsun.”

“55’inci gününde 70 bin konutun bedelini ödeyen bu devlet, 650 bin konutu bitirip milletinin hizmetine sunma azmi ve gücü olduğu kadar, bunu yapacak lider ve kudrete de sahiptir.”

Bakan Kurum, depremden etkilenen illerde yapılacak konutların yapım sürecinin hızla tamamlanacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Yüzyıl Türkiye’sinde, bu cennet vatanı bugünden her köşesine taşıyacak, çağın ötesine taşıyacak dev projelerimizi, yeşil yatırımlarımızı, sıcak yuvalarımızı vatandaşlarımızla birlikte hayata geçireceğiz. Şimdi deprem bölgesine bu kadar konut nasıl yapılır diyenler var. Depremden 20 gün sonra bile ilk temellerini atan bu ülkenin kendilerine diyoruz ki. 50 bin konutun 50’nci gününde, 70 bin konutun 55’inci gününde bedelini ödeyen bu devlet, 650 bin konutu bitirip milletinin hizmetine sunma azmi ve kudretine sahip olduğu gibi, lider ve kudret sahibidir. Bunu yapmak için.”

“Millet ittifakı olarak kim ne derse desin biz çocuklarımıza güçlü bir Türkiye bırakmaya yemin ettik ve bu noktada kararlıyız”

Daha önceki afetlerde yapılan çalışmaları hatırlatan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Üç yıl önceki depremden sonra Cumhurbaşkanımız Elazığ’a 25 bin konut yapacağımızı söyledi. Öyle mi? Yapılmış. Elazığ’a gittiğinizde bu evlerin yapıldığını göreceksiniz. Malatya’ya 8 bin yeni konut kazandıracağız’ dedi. Öyle mi? Yapılmış. ‘Belediyelerinin olduğu ve Kılıçdaroğlu’nun İzmir milletvekili olduğu güzel İzmir’imize 5 bin yeni konut yapacağız’ dedik. Depremden sonra mahalle mahalle gittik ve İzmir’de yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde yaptık. Slotlar kuruldu mu? Antalya Muğla’da yangın çıktı merak etmeyin devletimiz bir yıl sonra yeni evlerinizi teslim edecek dedik burada Karadeniz’de çıkan yangınlardan sonra gidip vatandaşlarımıza anahtarları teslim ettik. Öncelikle 650 bin konut yapıp milletimizin hizmetine sunacağız. Kim ne derse desin, millet ittifakı olarak biz çocuklarımıza güçlü bir Türkiye bırakmaya and içtik. Bu noktada kararlıyız” dedi.

“İnşallah Cumhurbaşkanımızın huzurunda, vatandaşlarımızın desteği ve dualarıyla 13 Nisan’da Malatya’da temellerimizi atmaya devam edeceğiz.”

Bakan Kurum, konuşmalarının ardından sosyal tesis, konaklama birimleri ve sosyal tesislerin temellerinin atılacağı Kale Mahallesi ile hareketli bir ilişki kurdu.

Daha sonra evlerinin anahtarlarını vatandaşlara teslim eden Bakan Kurum, esnafı ziyaret ederek İstasyon Caddesi 50’nci yıl kavşağında gençlerle buluştu. “İftardan Beş Önce”programa katıldı.

Depremin ardından Bakan Kurum, depremin ardından şunları söyledi:

“Bugün bu depremde tüm vatandaşlarımız TOKİ binamızda inanç ve huzur içinde oturuyor. Hiçbir kardeşimizin burnu bile kanamadı. Ve aynı anlayışla 11 ilimizde eş zamanlı depremin üzerinden 22 gün geçti ve sözleşmelerimizi imzaladık. Öncelikle geçici barınma ihtiyacı, çadır kentlerimiz, buradan konteyner kente geçiş ile ilgili olmak üzere 11 ilde eş zamanlı, 11 ilde de TOKİ’mizle eş zamanlı olarak yapım sürecini yürütüyoruz. İnşaatı yaparken de illerimizin demografik yapısı, kültürü, sosyolojisi ne varsa oradaki ihtiyaç neyse onu karşılayacak anlayışla 11 ilde eş zamanlı olarak çalışıyoruz. İnşallah ayın 13’ünde de Cumhurbaşkanımızın huzurunda, vatandaşlarımızın takviye ve dualarıyla Malatya’da temellerimizi atmaya devam edeceğiz. Burada da söylediğimiz gibi sizleri en kısa sürede konutlarımıza yerleştireceğiz.”

haber-hazro.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler